Gjeldskonsolidering Gjort Enkelt For Alle Å Gjøre

Å konsolidere gjelden din kan være starten på din økonomiske frihet. Det er en lang prosess, og det gir ikke alltid de raske resultatene du fortjener, men det er absolutt et steg opp fra å måtte søke konkurs. Det er mange ting du trenger å vite om denne prosessen før du begynner. Bruk denne artikkelen full av nøye sammensatte tips for å hjelpe deg med å nå dine mål!

Når du konsoliderer gjeld, bør du vurdere å gjøre fotarbeidet selv. Konsolideringsselskaper kan ha gebyrer knyttet til tjenestene sine. Du kan imidlertid enkelt ringe til kreditorene dine og forhandle med dem. Det er ingen spesiell vurdering fra kreditor om hvem som ringer, enten det er en tjeneste eller deg, kunden.

Unngå voldgiftsdommere. Disse selskapene elsker å hevde at gjelden din kan elimineres, selv om de i virkeligheten vet at bare konkurs kan resultere i total eliminering. Det beste disse selskapene kan gjøre er å redusere gjelden du skylder. Overraskende nok er dette ikke annerledes enn du kan gjøre ved å ringe og forhandle med kreditorer selv.

Finn ut om rådgiverne i et gjeldskonsolideringsselskap jobber på kommisjon. De som ofte har baktanker. Du kan bli bedt om å få en bestemt type tjenester som ikke nødvendigvis er til din beste interesse. Noen som ikke jobber med en kommisjon, er mer sannsynlig å se på hele bildet og finne ut hva som er best for dine behov.

Søk konsultasjon av en konsolideringstjeneste. Å snakke med et troverdig selskap om gjelden din kan hjelpe deg med å fastslå hvor du står. De kan hjelpe deg med å innse at situasjonen din ikke er så ille som du forventet. Du kan også oppdage at gjelden er større enn du bryr deg om å håndtere alene, noe som kan føre til at du går videre med tjenesten.

Vet hvorfor du vil konsolidere gjelden din. Er det fordi noen anbefalte det? Så du en reklame på tv? Det er viktig å kjenne motivasjonen din, fordi gjeldskonsolidering er noe som tar et stort ansvar. Hvis du ikke kan komme med tvingende grunner til at du trenger å følge denne fremgangsmåten, tenk igjen.

Hvis du har et kredittkort med lav rente, kan det være lurt å bruke det til å betale noen av gjeldene dine. Dette kan hjelpe deg med å spare renter og redusere betalingen. Når all gjeld er konsolidert på et enkelt kort, må du jobbe med å betale den før introduksjonssatsen forsvinner.

Finn et gjeldskonsolideringsbyrå som ansetter kvalifiserte rådgivere. Spør om bakgrunn og sertifisering av rådgiverne før du blir klient. Ideelt sett bør en gjeldskonsolider være sertifisert av NFCC eller en annen anerkjent profesjonell organisasjon. Ikke samarbeid med et byrå som ikke ansetter kvalifisert personale.

Det er viktig at du vet nøyaktig hva du går opp mot økonomisk. Gjeldskonsolidering i noen form blir ofte oversett som en måte å komme seg ut av gjeld. I stedet for å la økonomien gli, kan du få den hjelpen du trenger. Følg de enkle rådene som er diskutert i denne artikkelen for å være på vei mot en lysere økonomisk fremtid.